Selamat datang, welkom bij Malaysia Sea Sports.

Booking.com

Veelzijdig Maleisië, de naam zegt het al. Maleisië heeft namelijk enorm veel te bieden, en het contrast tussen de gebieden die u kunt bezoeken is fascinerend.

Tanjung Resang bijvoorbeeld, is een vooralsnog tamelijk onbekende maar adembenemend mooie streek dat knus ingekapseld ligt tussen enerzijds de azuurblauwe zee van de Oostkust van Maleisië en anderzijds een dichtbegroeid strook regenwoud.

Maar Maleisië is ook hypermoderne shopping malls, bruisende activiteit in China Town en Little India en zelfs casino's en dierenparken pret. Want dat is nou zo leuk aan Maleisië, het land komt dicht in de buurt van de Westerse levenswijze en is bovendien ook nog eens de meest kindvriendelijke bestemming van Azië.

Mersing, het Maleisisch Venetië
Mersing, het Maleisisch Venetië


Zin in een "Endless Summer" dit jaar? Profiteer dit najaar van de gunstige Euro/Ringgit koers en leef als God in Frankrijk Maleisië :)

Heeft u dit jaar zin in een paar weken helemaal niks doen op een heerlijk exotisch luierstrand? Dan is het hier een aanrader. Het ligt op nog geen uurtje varen met onze party-cruiser van de diverse Expeditie Robinson-eilandjes, stuk voor stuk prachtige onbewoonde tropische paradijseilandjes met hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. En met ruim 350 dagen per jaar een blauwe hemel, is het hier altijd hartje zomer.

Tip: Er is voor Maleisië geen visum vereist. En er zijn ook geen inentingen verplicht.

Het aantrekkelijke van onze baai is dat het nog niet zo lang bereikbaar is. Hierdoor is het nog niet echt ontdekt door het massatoerisme. Als gevolg hiervan zijn de orang kampong, de Maleise bewoners van de omringende dorpjes, nog helemaal zichzelf, beschouwt men je niet slechts als bron van inkomsten maar eerder als welkome bezoeker van hun land.

En overal proef je nog het authentieke dorpssfeertje, waar de dag met een heerlijk sloom tempo af tikt en waar mensen je nog gewoon op een glimlach trakteren.

De rustgevende kalmte van een Maleisisch strand
De rustgevende kalmte van een Maleisisch strand


En juist dat maakt dit nou precies het ideale vakantieoord voor het ultieme vakantiegevoel. Tenminste, als je ook gek bent van exotische stranden, van surfen, van zeilen, SUP-en, skimboarden, kayaken, scuba duiken, van heerlijk eten en van ongerepte natuurgebieden waar de fauna en de flora nog met de scepter zwaait.

Haal hier voor nog geen Euro 500 je scuba duik brevet, inclusief gebruik duikuitrusting, perslucht en de brevettering. Klik hier....

Het andere voordeel is daarnaast dat het, in tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten, niet alleen budget- maar ook sterrenaccommodaties biedt. De voordeligste resorts zijn een paar tientjes per nacht, terwijl de wat meer exclusieve chalets vanaf slechts 50 Euro kosten.

Kortom, overnachten is hier zeer voordelig, helemaal als je beseft dat airco standaard is en dat de zee doorgaans op minder dan een steenworp afstand van de bungalowtjes ligt.

Over Maleisische stranden gesproken...
Over Maleisische stranden gesproken...


Daarnaast biedt Maleisië natuurlijk ook nog de enorme rijkdom aan cultuur waar je van kunt genieten.

Tenslotte de Maleise munt, de Ringgit. Ook vanwege de wisselkoers is Maleisië een ideale vakantiebestemming. De koers staat met ruim 4 Ringgit voor 1 Euro enorm voordelig voor vakantiegangers uit de Eurolanden. Sterker, je hebt goed kans dat je tijdens 3 weken vakantie in Maleisië minder uitgeeft, inclusief de vlucht, dan wanneer je je twee weken in Spanje, Frankrijk of Italië zit.

Dus waar wacht je nog op? Ga op ontdekkingsreis door Maleisië!

Heerlijk zomerhuisje aan het strand van Tioman
Heerlijk zomerhuisje aan het strand van Tioman


"Ik denk dat iedereen die voor het eerst een tropisch eiland ziet als eerste denkt: 'oh, dus die foto’s in vakantiefolders zijn toch echt'. De zee bij Tioman is echt helemaal blauw, de stranden wit met palmbomen. Als je Finding Nemo gezien hebt, kun je je een voorstelling maken van hoe het er onder water uitzag: geweldig! Het meest spectaculaire wat ik gezien heb was een rog (zo’n platte vis), verder waren er ontelbare zebravisjes waar je letterlijk tussen kon zwemmen."

Rearing to go?

Fill out our inquiry form and we'll get back to you with more details in a jiffy.

Inquiry